Бібліоярмарок
Світлана Бейник, опубліковано 03 жовтня 2019 року о 08:31

   28 вересня Центральна публічна бібліотека Перещепинської міської об'єднаної територіальної громади запросила бібліотеки інших об'єднаних територіальних громад на децентралізаційний бібліоярмарок, присвячений Всеукраїнському дню бібліотек, який відбувся на подвір'ї Базового центру культури та дозвілля Перещепинської міської ОТГ.
Всеукраїнський день бібліотек – свято численної категорії працівників культури – бібліотекарів, «перших провісників краси і знань», тих, хто зберігає і надає нащадкам найдорожче, що накопичило людство – інтелектуальний доробок.
   Це свято тих, хто професійно виконує свої обов’язки і відкриває своїм читачам знання, красу і силу слова, несе їм розумне, добре, вічне – книгу.
На свято завітали представники місцевої влади, директори навчальних та культурних закладів, голови сільських рад, працівники Зачепилівської центральної районної бібліотечної системи Харківської області та всі бажаючі. Також на святі присутні були місцева поетеса Надія Зінченко та поетеса з села Голубівки – бібліотекар за фахом – Антоніна Підмогильна.
   Наші бібліотекарі – не тільки майстри своєї справи, а й люди з різнобічними інтересами та талантами. Серед них – прекрасні майстри народної вишивки, в’язання, аматорського живопису, кулінарного мистецтва та інше. Все це присутні могли побачити у виставковій зоні бібліоярмарку, де були представлені вироби декоративно-ужиткового мистецтва, вишиванки та вишиті картини.
   На святі всі бажаючі могли придбати книги місцевих поетес, медову продукцію, весільну випічку та оригінальні смаколики, страви традиційної української кухні, запашні фіточаї, продукцію компанії «Примафлора», картини місцевого художника-аматора Віктора Матвієнка, а також продегустувати та придбати домашні вина.
   Гарному настрою присутніх сприяла прекрасна чудова погода, концерт місцевих артистів, дотепний гумор, дитячі ігроленди та майстеркласи. В креативних фотозонах можна було зробити фото на згадку.
   А щоб свято запам’яталося не тільки цікавим, а ще й смачним, всіх запросили до кулінарного сектору пригоститись козацькою стравою – кулішем з пампушками.
   Децентралізаційний бібліоярмарок став яскравим та барвистим святом, яке об’єднало бібліотекарів різних об’єднаних територіальних громад. Сподіваємось на подальшу співпрацю громад заради розвитку та удосконалення бібліотечної справи!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux