Аналіз стану розслідування гострих професійних захворювань на COVID-19
опубліковано 19 листопада 2020 року о 11:09

Аналіз

стану розслідування гострих професійних захворювань на COVID-19 медичних працівників в закладах охорони здоров’я серед страхувальників  Новомосковського  відділення управління виконавчої дирекції  Фонду соціального страхування України  в Дніпропетровській області та профілактичні заходи

 

В умовах поширення коронавірусної хвороби лабораторно підтверджені випадки інфікування гострою респіраторною хворобою COVID-19 медичних та інших працівників, що пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження на COVID-19, розслідуються як випадки гострого професійного захворювання згідно з Порядком розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 19.04.2019 № 337. В розслідуванні усіх клінічно підтверджених випадків гострого професійного захворювання (зараження COVID – 19) беруть участь страхові експерти з охорони праці управління виконавчої дирекції Фонду в Дніпропетровській  області та його відділень.

До Новомосковського відділення  управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області надійшло 43  повідомлення про зараження інфекцією COVID – 19 медичних працівників (в т.ч. 1 смертельно) від наступних закладів охорони здоров’я: КНП "Новомосковська ЦМЛ "НМР", КНП "Новомосковський МЦ ПМСД ",  КП "Новомосковська ЦРЛІЛ", КП «ДОСРЦ «Солоний лиман» ДОР».

 Станом на 13.11.2020 призначені комісії завершили розслідування гострого професійного захворювання медичних працівників у 4 випадках. За результатами розслідувань гостре професійне захворювання визнане таким, що не пов’язане з виробництвом і за результатами розслідування було складено Акти за формою Н-1/НП.  

Страховим експертом з охорони праці Новомосковського відділення постійно проводиться профілактична  робота, надається методична допомога, консультації фахівцям з охорони праці медичних закладів з питань розслідування  гострих професійних захворювань на COVID-19 медичних працівників.

11 та 13 листопада 2020 року проведено семінар-навчання на тему «Розслідування гострих  професійних захворювань на COVID-19 медичних працівників», в якому взяли участь фахівці з охорони праці медичних закладів м. Новомосковська та Новомосковського району. Страховий експерт з охорони праці Новомосковського відділення управління виконавчої дирекції  Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області   надала медичним закладам для вивчення та використання в роботі в електронному виді презентацію семінару-навчання на тему «Розслідування гострих  професійних захворювань на COVID-19 медичних працівників».  Під час онлайн зв’язку дала визначення, для кого випадок інфікування коронавірусною інфекцією визнаватимуть професійним захворюванням, покроковий порядок встановлення зв’язку захворювання з умовами праці, Алгоритм дій при розслідуванні гострих  професійних захворювань на COVID-19 медичних працівників.

З інженерами з охорони праці медичних закладів обговорено раціональне використання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) при захворюванні на COVID-19 та  тип ЗІЗ при COVID-19 за умовами роботи, типом персоналу та виду діяльності.

Надані роз’яснення щодо страхових виплат медичним працівникам внаслідок захворювання на COVID-19.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux