Театрали збагатили професійні навички
опубліковано 26 листопада 2019 року о 09:32

   21 листопада 2019 року на базі комунального позашкільного навчального закладу “Дніпропетровській обласний дитячо-юнацький кіноцентр “Веснянка” Дніпропетровської обласної ради” (далі – КПНЗ “ДОДЮК “Веснянка” ДОР”) відбувся обласний семінар для керівників дитячих театральних колективів закладів освіти.

   З привітальним словом до присутніх звернулися організатори Семінару: директор КПНЗ “ДОДЮК “Веснянка” ДОР” Кучма О.І та методист Кучма Н.П.

   Дуже актуальною та затребуваною виявилася, зазначена у Програмі проведення Семінару, панельна дискусія на тему: “ Як обирати репертуар для роботи з дитячим театральним колективом?”. Учасники Семінару торкнулися і теми української мови при виборі репертуару, і теми різновікових груп, і, як наслідок, психолого-емоційної складової роботи у таких групах. Питання – відповіді, бесіда, обмін досвідом з цього приводу – все це було дуже корисним.

    Одним зі складових Семінару – був практичний майстер-клас з культури сценічного руху: “Сценічна пластика і відчуття тіла в просторі”, який провела Маріка Андріївна Власова, провідний фахівець з хореографії; хореограф народного художнього колективу Театр пісні “Альянс”, хореограф Театральній студії “Успіх” комунального позашкільного навчального закладу “Центр позашкільної роботи №1” Дніпровської міської ради.

   Він складався з декількох частин:

- розминковий блок - вправи та їх модифікації ;

- затиски фізичні і психічні;

- робота з партнером і в групі;

- відчуття простору.

     Учасники Семінару, керівники дитячих театральних колективів Дніпропетровської області, опановували сучасні методики навчання сценічного руху. Від Перещепинської ОТГ це керівники гуртків  ЦХЕТУМ Анастасія Володимирівна Заєць та Дар’я Володимирівна Андреєнко.

     За “круглим столом” організаторів та учасників Семінару вирішувалися організаційні питання щодо майбутнього обласного фестивалю дитячих театральних колективів закладів освіти “Театральна мозаїка 2020”.

     У завершальній частині Семінару методист КПНЗ “ДОДЮК “Веснянка” ДОР” Кучма Н.П. провела анкетування, забезпечила всіх учасників флеш-носіями, на яких була записана корисна інформація, методична література, інформаційні посилання на навчальні сайти та відео показів театральних колективів-переможців фестивалів “Театральна мозаїка” 2017-19 років.

Після її виступу учасники Семінару зробили загальне фото.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux